Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، کاربران سامانه فارس با ثبت سوژه ای در این سامانه، خواستار ارتقای پیام‌رسان ایتا و رفع مشکلات این اپلیکیشن شده اند. این پویش جزو پویش های پرطرفدار در این سامانه شده و تاکنون حدود ۲۸۰۰ نفر با امضای این پویش از خبرنگاران فارس خواسته اند که پل ارتباطی بین آنها و مدیران ایتا باشند تا برای بهبود و ارتقاء این برنامه اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار فارس برای پیگیری موضوع با سردبیر سوژه تماس گرفت. خانم رضایی، سردبیر این سوژه، مدت ها است از این پیام رسان استفاده می کند و گفت علاقمند به استفاده از پلتفرم های بومی است و در ادامه با بیان تجربه کاربری خود از این پیام رسان، به مهم ترین مشکلاتی که در نتیجه کار با پیام‌رسان ایتا با آنها مواجه شده بود، اشاره کرد.

این گزارش را می توانید از اینجا بخوانید: فارس من| پیام‌رسان ایرانی می‌خواهیم؛ «ایتا» را ارتقاء دهید       

خبرنگار فارس برای پیگیری این پویش، دریافت پاسخ از مسئولان مربوط را در دستور کار قرار داد. در پیگیری خبرنگار فارس از مدیرعامل این پیام رسان، وی توضیحاتی را درباره انتقاداتی که از سوی سردبیر این سوژه منعکس شد، بیان کرد.

محسن غفاری، مدیرعامل پیام رسان ایتا به خبرنگار فارس، گفت: در طلیعه سخن لازم است از ابتکار خبرگزاری فارس در فراهم ساختن چنین امکانی برای مطالبه موضوعات و دغدغه‌های مردمی سپاس‌گزاری کنیم. بدون شک ارتقای فرهنگ نقدپذیری و پاسخ‌گویی در جامعه می‌تواند نویدبخش فردایی روشن‌تر برای ایران عزیز باشد.

وی ادامه داد: امیر بیان، امام علی علیه‌السلام می‌فرمایند: «اِسْتَصْبِحُوا مِنْ شُعْلَةِ وَاعِظٍ مُتَّعِظ وَ اقْبَلُوا نَصِیحَة ناصِحٍ مُتَّعِظٍ». از فروغ واعظ و پند دهنده‌ای که خودش پندپذیر است، روشنایی برگیرید و نصیحت نصیحت‌گر موعظه پذیر را پذیرا باشید. (میزان الحکمه، ج10، ص585).

غفاری گفت: همان‌طور که سعه صدر و پذیرش انتقاد با روی گشاده از جمله ضروریات مدیریت است، به همان میزان، رعایت انصاف و مروت و پرهیز از مغالطه و ارائه اطلاعات نادرست هم از جمله شرایط لازم برای هر نقدی است. طراح محترم این پویش، عنوان حمایت از پیام‌رسان را برای خواسته خود برگزیده است ولی بعد از بیان چند اشکال (که بعضا تعدادی از آن‌ها مزیت پیام‌رسان محسوب می‌شوند یا اصلا وارد نیستند) نتیجه‌گیری می‌کند که علیرغم حضور فلان پیام‌رسان با پشتوانه مشخص [از نظر نویسنده متن] اصلا چه ضرورتی به استفاده از ایتاست!

مدیرعامل پیام رسان ایتا گفت: گویی ایتا جای پیام‌رسان دیگری را تنگ کرده یا حمایتی را جلب کرده است که موجب محرومیت سایر شرکت‌های فعال در این عرصه شده باشد. نویسنده محترم در بخش دیگری می‌نویسد: «شاید به‌ زودی ایتا را جلوتر از پیام‌رسان‌های بزرگی مانند سروش، بله و گپ ببینیم...» غافل از این که برطبق مستندات غیرقابل انکار، بیش از یک سال است آمار کاربران فعال ایتا از تمام پیام‌رسان‌های داخلی پیشی گرفته است.


اغلب افراد امکانات پیام رسان های داخلی را با پیام رسان های آشنای خارجی مقایسه می کنند و امکاناتی در حد نمونه خارجی را انتظار دارند

وی توضیح داد: علی ای حال، اشکالات مطرح شده در چند بخش قابل تقسیم بندی هستند:

الف) انتقاداتی که اساساً وارد نیستند:

قابلیت ورود دو مرحله‌ای:

وی گفت: این قابلیت از سال‌ها پیش در ایتا فعال است و ایراد این اتهام بی‌مبنا، ناشی از کم‌اطلاعی نویسنده است.

امکان «Send to all» یا ارسال به همه:

مدیرعامل پیام رسان ایتا افزود: از این قابلیت عمدتاً برای تبلیغات استفاده می‌شود و اغلب پیام‌رسان‌ها یا چنین قابلیتی را ارائه نمی‌کنند و یا در صورت ارائه، استفاده از آن را به انحاء مختلف محدود می‌کنند؛ زیرا موجب نارضایتی اکثریت کاربران می‌شود. ضمنا هم‌اکنون ارسال یکباره پیام به ۵۰ کاربر در ایتا فعال است.

قابلیت «Secret Chat» یا گفتگوی مخفیانه:

وی ادامه داد: ارائه چنین قابلیتی بدین معنی است که پیام‌های مبادله شده با این روش، به هیچ وجه (حتی در صورت استفاده مجرمانه برای فعالیت‌های تروریستی نظیر آن‌چه در تلگرام رخ داد) برای مرجع ذیصلاح قضایی قابل پیگیری نباشد. بدیهی است فعالیت ایتا در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران تعریف شده و ارائه چنین قابلیتی در سیاست‌های ایتا نیست.

امکانات مالی و بانکی

غفاری تصریح کرد: قابلیت‌های عمومی قابل ارائه در این زمینه مانند فروش شارژ،‌ بسته‌های اینترنت، پرداخت قبض و... در ایتا نیز ارائه شده است. قابلیت‌هایی مانند کارت به کارت و تراکنش‌های مالی نیازمند مجوز PSP و همکاری بانک مرکزی و بانک‌های عامل است و در صورتی که زمینه ارائه این قابلیت‌ها در پیام‌رسان فراهم شود ایتا از آن استقبال می‌کند.

سوابق فعالیت و امنیت داده

وی افزود: سازنده ایتا یک شرکت دانش‌بنیان ثبت شده و رسمی است که دانش‌بنیان بودن آن توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری احراز شده است. علاوه بر آن، سابقه فعالیت و همکاری شرکت مادر این مجموعه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، بالغ بر پانزده سال می‌باشد که ثمره این سال‌ها، انعقاد قرارداد همکاری با شرکت‌ها و سازمان‌های معتبر و شناخته شده دولتی و غیردولتی از جمله اپراتورهای تلفن همراه است.

وی گفت: در حوزه امنیت تبادل داده کاربران هم ایتا از امن‌ترین و بروزترین پروتکل‌های جهانی در مبادلات دیتا بهره می‌برد و به فضل الهی تاکنون حتی یک مورد حفره امنیتی یا نفوذ در سرورهای ایتا یا دسترسی به داده کاربران رخ نداده است.

قابلیت جستجو

مدیرعامل پیام رسان ایتا ادامه داد: اتهام ضعیف بودن جستجو در ایتا از سایر موارد عجیب‌تر و موجب شگفتی است! ایتا تنها پیام‌رسانی است که قابلیت‌های بسیار پیشرفته و متنوعی را در جستجو ارائه می‌دهد. جستجوی پیشرفته ابری (با امکان جستجوی ترکیبی و حذفی)، جستجوی عمومی و جستجوی سراسری(جستجو در متن کل کانال‌های عمومی در ایتا) بخشی از قابلیت‌هایی است که منحصرا در ایتا ارائه می‌شود و هیچ پیام‌رسانی در جهان (حتی نمونه‌های موفقی مانند تلگرام) تاکنون چنین ویژگی‌هایی را ارائه نکرده‌اند.

تعرفه تبلیغات ایتا

غفاری تصریح کرد:‌ تبلیغات در ایتا در دو دسته کلی قابل تفکیک هستند:

1. تبلیغ در داخل کانال‌ها و گروه‌ها

به گفته وی، این نوع تبلیغات از نظر تعداد تبلیغ و گردش مالی، حجم غالب تبلیغات را شامل می‌شود. ایتا در این زمینه مطلقا هیچ دخالت و انتفاع مالی ندارد و رقم تبلیغات با تفاهم سفارش دهنده و پذیرنده معین می‌شود.

2. تبلیغات متمرکز ایتا

غفاری گفت: این نوع تبلیغات از حیث تعداد و گردش مالی، بخش کوچکی از گستره تبلیغات ایتا را در بر می‌گیرد که به تازگی راه‌اندازی شده است. نکته قابل توجه این است که اساساً مشتری هدف این نوع تبلیغات، برندهای تجاری و کسب و کارها هستند نه کانال‌ها و تعرفه این تبلیغات نیز در تعادل عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. با این وجود، قیمت‌گذاری تبلیغات متمرکز به نحوی تعیین شده که درآمد کانال‌ها را تحت‌الشعاع قرار ندهد.

تعداد حساب کاربری هم‌زمان

مدیرعامل پیام رسان ایتا افزود: به طور کلی ساخت حساب کاربری یا ورود هم‌زمان به چندین حساب کاربری در ایتا هیچ محدودیتی ندارد. به عنوان نمونه شما می‌توانید با نسخه ویندوز که قابلیت‌های متنوعی برای مدیران کانال‌ها و گروه‌ها در آن تعبیه شده است، بصورت هم‌زمان با ده‌ها حساب کاربری در روی یک کامپیوتر وارد برنامه ایتا شوید.

وی گفت: احتمالا آن‌چه مدنظر نویسنده بوده امکان ورود هم‌زمان در نسخه اندروید است که در نسخه رسمی اندروید با سه حساب فراهم است. قابل ذکر است در بسیاری از پیام‌رسان‌ها این قابلیت محدود به یک شماره است و در برخی دیگر امکان ورود هم‌زمان با دو یا نهایتا سه حساب هم فعال است و کمتر برنامه‌ای را می‌یابید که این امکان در آن نامحدود باشد. همچنان که کمتر کاربری را می‌یابید که هم‌زمان بیش از سه شماره تلفن فعال در فضای مجازی داشته باشد.

ب) انتقاداتی که مبهم هستند

قطع شدن ایتا

به گقته وی، بیان نویسنده در این فراز «هر چند وقت یکبار ایتا قطع می‌شود و در این قطع و وصلی‌ها، تعداد زیادی از فیلم و عکس‌های موجود در برنامه، می‌سوزند...» این‌گونه به ذهن متبادر می‌سازد که پیام‌رسان ایتا وضعیت پایداری ندارد. در حالی که در عمر چهارساله ایتا، کاربران شاهد دو نوبت قطعی سراسری بوده‌اند که یک مورد آن ناشی از خطای انسانی و مربوط به ایتا و نوبت دوم ناشی از قطعی برق در دیتاسنتر ملی شهید سلیمانی و خارج از توان و اراده ایتا بوده است و البته در هر دو مورد در سایت ایتا اطلاع رسانی و از کاربران عذرخواهی شده است.

وی ادامه داد: البته ایتا هم مانند همه پلت‌فرم‌های دیگر در دنیا ممکن است گاهی در ارائه برخی قابلیت‌ها مثل جستجو، ارسال پیام یا سایر ویژگی‌ها دچار اختلالات مقطعی یا منطقه‌ای شود. کما این که چندی پیش شاهد قطعی گسترده اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک در سطح جهانی بودیم. بدیهی است تجهیز زیرساخت‌ها و ارتقای توان فنی می‌تواند تاحدود زیادی از این اختلالات بکاهد.

غفاری گفت: نکته قابل ذکر در این زمینه، محدودیت ایتا در نگهداری فایل‌هاست. واقعیت این است که همه پست‌های درج شده در ایتا از ابتدای ارائه برنامه تاکنون، بدون مشکل در دسترس هستند؛ ولی ایتا در نگهداری فایل‌های مدیا با محدودیت منابع ذخیره سازی (Storage) مواجه است. روزانه میلیون‌ها فایل جدید در ایتا آپلود می‌شود و بخشی از کاربران هم از پیام‌رسان به مثابه Cloud Partition یا فضای ذخیره‌سازی ابری استفاده می‌کنند و بضاعت این شرکت به عنوان یک مجموعه دانش‌بنیان در بخش خصوصی، در حدی نیست که این حجم از مدیا را به صورت مادام‌العمر نگهداری کند. لذا به ناچار فایل‌ها پس از چند ماه از روی سرور حذف می‌شوند و از آن‌پس قابل دانلود نیستند.

وی افزود: بدیهی است اگر کاربری در فرصت چندماهه پس از بارگذاری، فایل را در دستگاه خود ذخیره کند، می‌تواند آن را در ایتا نیز مشاهده کند. (همان طور که ذکر شد، هیچ پستی در ایتا پاک نمی‌شود.)

شباهت ظاهری به تلگرام

وی افزود: بسیاری از مردم، نرم‌افزار تلگرام را به عنوان یک برنامه Open Source می‌شناسند و گمان می‌کنند همه کدهای این برنامه در دسترس برنامه‌نویسان است. در حالی که این تلقی، ناقص و دور از واقعیت است. آنچه تلگرام آن را به صورت اوپن سورس منتشر کرده، صرفا کدهای کلاینت (برنامه نصبی کاربر) است و حتی یک خط از کدهای سمت سرور تلگرام یا شیوه ارتباط بین سرور و کلاینت این برنامه منتشر نشده است که ایتا یا برنامه دیگری بتواند از آن استفاده کند.

مدیرعامل پیام رسان ایتا گفت:‌ ایتا و برخی دیگر از برنامه‌ها (مانند روبیکا) از کلاینت مشابه تلگرام صرفا برای پوسته برنامه خود استفاده می‌کنند و دلیل این کار هم آشنا بودن و مورد پسند بودن این رابط کاربری برای اغلب کاربران ایرانی است. سیاستی که اقبال کاربران به ایتا،‌ درستی آن را نمایان ساخت.

عضو شدن در کانال

غفاری اضافه کرد: به صورت کلی ایرادی در پیوستن به کانال‌ها و گروه‌ها وجود ندارد و محدودیت‌هایی هم که در افزودن مستقیم وجود دارد، برای پرهیز از ایجاد نارضایتی در سایر کاربران اعمال می‌شود. طراح محترم این پویش یا هر کاربری که در هر زمینه‌ای با مشکل مواجه است، می‌تواند با سامانه پشتیبانی کاربران به نشانی @support ارتباط گرفته و مشکل خود را به صورت دقیق مطرح کند تا راهنمایی لازم تقدیم شود.

مسدودکردن مخاطب

به گفته وی، در همه پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی،‌ مسدود کردن یک کاربر یا حساب برای این است که پیامی از آن شخص یا حساب دریافت نشود؛ این ویژگی در ایتا بدون هیچ مشکلی فعال است. برخی پیام‌رسان‌ها مسدود کردن را با ویژگی‌های فرعی دیگری نیز توأم ساخته‌اند که بر جذابیت آن‌ می‌افزاید. این ویژگی‌های فرعی در فهرست قابلیت‌های آتی ایتا نیز قرار دارند.

ج)‌ انتقادات سازنده

امکان مکالمه صوتی و تصویری و نمایش وضعیت «در حال نوشتن...»

غفاری تصریح کرد: این ویژگی‌ها از جمله قابلیت‌های جذاب در پیام‌رسان است که در فهرست بایدهای ایتا برای ارائه در آینده قرار دارند.

امکان لایک و کامنت روی پست کانال‌ها

وی گفت:‌ این قابلیت‌ها جزو ویژگی‌های شبکه‌های اجتماعی محسوب می‌شوند نه پیام‌رسان‌ها ولی از آن‌جا که مفاهیم شبکه‌ اجتماعی و پیام‌رسان در سالیان اخیر در هم تنیده‌اند طبیعتا می‌توانند جزو فیچرهای مورد تقاضا قرار گیرند.

حجم آپلود فایل

به گفته وی، محدودیت در حجم آپلود فایل بالاجبار و به دلیل محدودیت منابع ذخیره سازی ایتا اعمال می‌شود و در صورت حمایت و تامین فضای ذخیره سازی لازم از سوی دولت می‌تواند ظرف چند روز ارتقا یابد. ضمنا محدودیت حجم برای فایل‌های ارسالی با دستیار هوشمند ایتا (ایتایار) هم اکنون ۱۰۰ مگابایت است.

غفاری افزود: گفتنی است محدودیت حجم آپلود انواع رسانه (عکس، فیلم، یا پیام صوتی) در پرکاربردترین پیام‌رسان فعلی کشور (واتس اپ) هم اکنون ۱۶ مگ است! (سند)

مدیرعامل پیام رسان ایتا ادامه داد: در پایان لازم می‌داند از همه رسانه‌هایی که دیدگاه‌های کاربران را منعکس و مطالبات مردمی را پیگیری می‌کنند و نیز از عموم کاربران ایرانی که با حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی،‌ موجب انگیزه و تلاش بیشتر جوانان فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌شوند سپاس‌گزاری نماید. امید که با استعانت از خدای متعال و تکیه بر توان متخصصان پرتلاش داخلی شاهد اعتلای روزافزون ایران اسلامی در فناوری‌های نوین از جمله پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی باشیم.

فارس، طبق وظیفه در مقام پیگیری سوژه کاربران فارس من برآمد و پاسخ مسوول مربوط را هم منتشر کرد. شما هم اگر از کاربران اپلیکیشن ایتا هستید یا در صورت ارتقا، مایل به استفاده از آن خواهید بود، می‌توانید این پویش را امضا کنید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پیام رسان فناوری اطلاعات و ارتباطات شبکه های اجتماعی جمهوری اسلامی ایران مدیرعامل پیام رسان ایتا پیام رسان خبرنگار فارس پیام رسان پیام رسان ها حساب کاربری ذخیره سازی دانش بنیان کانال ها قابلیت ها ویژگی ها هم زمان فایل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۰۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، یوسف گازران در خصوص پیش‌بینی میزان تولید گل محمدی طی فصل برداشت این محصول در خراسان رضوی اظهارکرد: سطح زیر کشت گل محمدی به دلیل خشکسالی‌ها و افت چاه‌های آبیاری در استان از ۱۳۲۷ هکتار در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: این سطح در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۷۰۰ هکتار بوده که کشاورزان بدون آگاهی از اقلیم کاشت این گیاه که باید در کوهپایه‌ها توسعه یابد در دشت‌ها بدون در نظر گرفتن صنایع فرآوری اولیه مانند خشک‌کن‌ها و دستگاه‌های تقطیر اقدام به کاشت کردند.

وی بیان کرد: به دلیل عدم تناسب هزینه‌ها با قیمت گل تر، آن تعداد از کشاورزانی که تنها گل تر می‌فروختند چون درآمد اقتصادی نداشتند، متاسفانه گلستان‌های چند ساله را از بین بردند.

گازران درباره پیش بینی تولید گل محمدی در سال جاری خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری حدود ۲۸۰۰ تن گل محمدی تر در استان برداشت شود.

کارشناس‌ مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر در استان تعداد ۲۵ واحد صنایع بزرگ گلاب‌گیری و فراوری گل محمدی و حدود ۳۰۴ واحد سنتی فعالیت می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آمریکا و اسرائیل دو روی یک سکه
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • پویش مجازی «خاطره ای از معلمم» در البرز اجرا می‌شود
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • خواص یخ هندوانه برای پوست چیست؟
  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است؟
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • نارضایتی کاربران از ارسال نشدن پیامک بانکی برای تراکنش‌های کمتر از ۳۰ هزار تومان